Vad händer i vecka?

Nyhet: Evenemangskalender. Äntligen kan man blicka någon eller några veckor framåt och lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan istället tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Evenemangskalender" i ämnesfältet.

För många står semester på agendan de närmaste veckorna. Andra har ledigheten att se fram emot. Hur som helst är det sommar och hur mycket vi än kör på under den kalla årstiden (som också har sin charm) är det svårt att argumentera emot hur härligt det är med ljus, sol och värme.

Månadsskiftet juni-juli är en av de mest intensiva perioderna när det kommer till kappsegling (sannolikt också cruising), och i år är inget UNDANTAG.

30 juni - 1 juli: Seglarveckan

I sommar är det Halmstad som står värd för SM-veckan med Tylösand som arena. Klassen som kör sitt SM är Kitefoil Open (bliviande OS-klass).

30 juni - 4 juli: 44Cup Marstrand

Åtta lag samlar i Marstrand, bland andra svenska Artemis, för att göra upp om det andra, av säsongens fem, event.

1-4 juli: SM för IF-båtar

Mästerskapet startar den 1 juli med registrering och 'tune-up race'. Mellan den 2-4 juli planeras 8 seglingar på Östra Saxarfjärden. Arrangör är Vikingarnas Segelsällskap.

1-7 juli: Gotland Runt

På grund av den pågående pandemin är Gotland Runt uppdelad i två starter. Det första skottet går lördagen den 3 juli för klasserna ORCi, Doublehanded, Multihull och Classic starting, medan klassen SRS fullcrew startar söndagen den 4 juli. Vad vi har förstått är cirka 200 båtar anmälda.

2-4 juli: Pantenius Bohusracet

Bohusracet är en double-handed distanskappsegling och kan kort beskrivas som seglingens Vasalopp där deltagarnas uthållighet, seglingskunskap och samarbete sätts på prov. Starten går i Uddevalla, sen bär det norrut mot Norska gränsen där man rundar en ostprick nordost om koster för att sen ta sig till målgången i Smögen.

Nyfiken på mer? Klicka dig vidare till "Pantaenius Bohusracet – folkfest med prestige".

6-11 juli: Match Cup Sweden

Två kappseglingar igen; Nordea Womens Trophy och herrklassen Match Cup Marstrand. Även årets Match Cup Sweden kommer liksom ifjol att genomföras i ett anpassat format. Arrangören GKSS har dock en förhoppning om att kunna ta emot en mindre publik.

På www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Top