Vårnumret #1 2014 (41)

Det är alltid en speciell känsla att ha hela säsongen framför sig och våren verkar komma tidigt i år. Folk har börjat förbereda sina båtar för sjön och några ivriga entusiaster har redan varit ute. Vi på Search Magazine har levererat 2014 års första nummer till prenumeranter och butik samt publicerat online på www.searchmagazine.se och den digitala tidningsbutiken www.qiozk.com för er som vill läsa på mobil och platta. Nu kör vi!

Gänget bakom Search Magazine har satt upp flera spännande målsättningar inför 2014 och hela redaktionen ser fram emot nya utmaningar. Vi kommer självklart fortsätta bevaka allt spännande som händer i seglingsportens framkant, berätta om projekt och personligheter med ambitionen att flytta fram gränserna och rapportera från evenemang och kappseglingar i Sverige och internationella. Samtidigt vet vi att segling är så mycket mer än så. Vi vidgar därför vyerna ytterligare i år och riktar blicken mot ämnen som cruising, äventyr och långseglatser. Målet är att skapa ett komplett seglingsmagasin för oss som älskar segling. Och vi tänker inte kompromissa. Istället är vår ambition att leverera ett fetare magasin än någonsin tidigare med plats för allt och alla. Vi har tagit första steget mot vårt nya koncept och är spända på vad just du tycker. Hör gärna av dig till oss och berätta om vad du vill läsa om i Search Magazine framöver!

SEARCH MAGAZINE #1 2014 (41)

I vårnumret följer vi med på Miss Malin över Atlanten, besöker seglingsparadiset Lefkas och heta Palma de Mallorca. Vi pratar drömmar och nya utmaningar med Fransçois Gabart (här har vi verkligen en kreativ kille som vågar tänka både längre och lite galnare än de flesta) och spekulerar om framtidens America’s Cup tillsammans med Iain Percy, dessutom får vi en direktrapport från basen i San Fransisco signerad Artemis dataanalytiker Adam May. Vi inleder en serie artiklar där vi tar tempen på lagen som ställer upp i Volvo Ocean Race och den här gången fokuserar vi på Ian Walkers Abu Dhabi Racing, vi samtalar också med Knut Frostad om hans tankar kring utmaningarna i den nya upplagan. Vi snackar Extreme Sailing Series med Mark Turner som utlovare en extra kryddstark omgång med många profiler och starka lag, samt med eldsjälarna Liz Wardley och Anna Holmdahl White. Dammatchracing och WIM Series kan äntligen lägga en turbulent tid bakom sig och gå sin andra säsong till mötes och vi ser fram emot att följa tjejerna över hela världen! Vi träffar härliga Nina Hertzberg som egentligen inte alls är intresserad av kappsegling men lockas av utmaningen att segla solo, vi uppmanar till mer mission och ger enkla tips på hur du ökar farten i artikeln Need for speed. Dessutom bjuder vi på rapporter från våra eminenta krönikörer, prylar, galleri, crawlkurs (något vi varmt rekommenderar) samt mental träning med Emelie Lindström och avslutar som enligt traditionen med nyheter och kortare reportage under rubriken trunks. Allt detta och lite till i Search’s vårnummer.

Ps! Missa inte heller Walléns fantastiska äventyr på sid 120.

Omslagsbilden är från Rolex Sydney Hobart Yacht Race och båten heter WILD OATS XI. Foto Rolex / Carlo Borlenghi

SKÖN LÄSNING!

KLICKA OCH TECKNA DIG FÖR PRENUMERATION IDAG!

Top