Världens bästa DF65-seglare håller Clinic i Sverige

John Tushingham, konstruktör till världens snabbast växande radiostyrda segelbåtsklass, Dragon Force 65, kommer till Sverige för att hålla en clinic i Saltsjöbaden den 21 april med en regatta den 22 april.

Dragon Force 65, är en entyps radiostyrd segelbåt som på bara fem år fått ett enormt genomslag världen över. Det finns över 1000 båtar i Sverige redan och från i år har den SM-status.

– Jag ska dela med mig av mina erfarenheter i klassen. På lördagens clinic tänker jag tala om hur man trimmar sin båt, vilken utrustning som man kan ha och hur man kan trimma de olika seglen för olika vindstyrkor. På eftermiddagen blir det träning på vattnet samt en debrief efteråt, säger John Tushingham, som även kommer att delta i söndagens segling i DF65 Sverigecupen. John Tushingham är flerfaldig engelsk mästare och är en tre personer som konstruerade båten Dragon Force 65.

DF65 Super Weekend

Under helgen, 20:e april till 22 april hålls tre DF65 evenemang i Saltsjöbaden. På fredagskvällen går den fjärde deltävlingen i Stockholms Vårcup. Under lördagen håller John sin Clinic hela dagen och på kvällen blir det After Sail samt middag i KSSS ’Sjövillan’ i Saltsjöbaden. På söndagen går den tredje delseglingen i den nationella Sverigecupen. Det blir en Super Weekend som är det största evenemanget i DF65-klassen som hållits i Sverige.

Tre nationer deltar

– Intresset för den nya klassen Dragon Force 65 är in stort i hela Norden. Seglare från både Sverige och Finland är anmälda och danska seglare kommer säkert också till Johns Clinic, säger Tim Shuwalow, som leder den svenska rankingen och är en av de som ligger bakom Super Weekend och som fått världens bäste DF-65 seglare till Sverige.

Lågt pris en förklaring

Att just DF65-klassen blivit så populär i hela världen är delvis för att priset på en fullt segelklar och konkurrenskraftig båt inklusive sändare bara kostar strax över 2.000 kronor. För det priset får man, menar de flesta också, en mycket potent kappseglingsbåt, som ger en i stort sett likvärdig känsla vid kappsegling i en vanlig större segelbåt. Att komma iväg bra i starten, dramatiken vid rundningar, att trimma båten rätt och utnyttja de vanliga kappseglingsreglerna på ett taktiskt sätt. Så alla de roliga och spännande momenten från storbåtssegling finns med, men till bråkdelen av kostnaden för att äga och segla en stor segelbåt.

Mer om klassen:

DF65 hemsida: dragonforce65.se

Facebook: DF Racing Sweden Group

För mer information om DF65 Super Weekend:

Mats Hagman: 070- 628 12 10 mats.hagman@createpr.se

Tim Shuwalow: 070-567 07 22 tim@swedenracing.com

Top