Världscupstart i Miami

På Coconut Grove i Miami samlas över 450 seglare i 10 olika Olympiska klasser mellan 24 och 29 januari för att delta på den första Världscupen för säsongen. Vi har flera team på plats och vi har tagit ett snack med dem för att veta hur förväntningarna och ställningarna ligger till där borta. 


49er Team Sylvan Anjemark - "Det känns riktigt bra, vi har fått till bra träning här och förhållanden är fantastiska. Senaste veckan började med lätta vindar och ökade och slutade med blåsigt väder så vi har haft chansen att segla i allt! Många duktiga nationer är här och det har varit riktigt hög kvalité på träningsracen. Vi är riktigt laddade och känner oss trygga med farten!"

Team Fock/ Dackhammar - "Världscupstarten närmar sig och det känns bra, vi har tränat i drygt en veckan och känner oss väl förberedda. Kul att vara tillbaka i båten efter ett kortare uppehåll i höstas. På startlinjen ser vi många välbekanta ansikten som tillsammans med oss skall slåss om medaljerna. Vi går in med ett start självförtroende och är redo för att ge allt!"

Anders Karlsson - Riktigt kul att vara tillbaka i båten igen efter 3 mån skadeuppehåll. Det har varit fantastiska förutsättningar med sol, värme och vind alla dagar. Ser fram emot regattan

Emil Bengtsson - "Är rätt sliten i kroppen. Kört på rätt intensivt med träning sen jag kom hit. Har behövt det då jag har köra in nytt material och komma i form. Jag har försökt hitta det goa/aggressiva drivet som jag haft under stora delar av förra året. Vilket har kommit stundtals och mer nu på slutet vilket känns väldigt kul. Registrerade mig igår och seglade det sista träningspasset med Anders Karlsson och Björn Smith som tränare. Senare under dagen fick jag även hålla en alligator, vi blev bästa kompisar på första ögonkastet. Kul om jag kan hitta mitt goa driv på länsarna och min aggressiva inställning i starterna.

Miami är ett fräckt seglingsställe! Skiftiga förhållanden med varierande vindar. Finns helt enkelt mycket att ha koll på. Märker att jag är närmare världseliten än vad jag var förra året på många moment. Kul om jag kan hitta mitt goa driv på länsarna och min aggressiva inställning i starterna." 

Här kan du följa seglingarna www.sailing.org. 

Top