Världscupen är igång i Frankrike!

Igår började världscupen i franska Hyerés. Formatet är lite annorlunda mot tidigare år, då man har bantat ner antalet deltagare till 40 i varje klass. Därav ser vi ett något mindre svenskt startfält men de som är på plats håller hög nivå.


Dagen började med en svag östlig bris som sakta dog ut till förmån för sjöbrisen från väster. Det som är speciellt med Hyerés är att sjöbrisen kommer över land då banan ligger bakom en stor halvö.  Alla svenska båtar är fortfarande med i matchen efter första dagens två respektive tre seglingar. Utropstecken sätter vi bakom 470-seglarna Johan Molund och Sebastian Östling liksom kollegorna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Båda konstellationerna håller hög klass, precis som på Mallorca för två veckor sedan, svenskkampen är verkligen högintressant. 

I 49:er går Victor Bergström och Victor Västernäs också bra, tre bra race där man har den näst lägsta totalpoängen men med en borträknad segling ligger man åtta. Även Lisa Ericsson och Hanna Klinga visar form med en avslutande spik, i systerklassen 49:er FX.

Imorgon är det nya seglingar och då väntas lite mera vind så svenskarna får sträcka på benen och visa framfötterna återigen.

LIROS

Alla svenska placeringar:

Nacra 17

23. Ida Svensson-Rasmus Rosengren, KSSS

Laser Radial

14. Josefin Olsson, KSSS

Laser Standard

15. Jesper Stålheim, KSSS

Finnjolle

15. Björn Allansson, GKSS

28. Max Salminen, GKSS

49:er FX

9. Lisa Ericsson-Hanna Klinga, GKSS

17. Julia Gross-Cecilia Jonsson, GKSS

49:er

8. Victor Bergström-Victor Västernäs, GKSS

19. Carl P Sylvan-Otto Hamel, GKSS

470 Herr

6. Johan Molund-Sebastian Östling, GKSS

8. Anton Dahlberg-Fredrik Bergström, KSSS

21. Carl Fredrik Fock-Marcus Dackhammar, GKSS

Alla resultat och tracker hittar ni här:http://swc.ffvoile.com/

Top