Världens kanske minsta trimmer

Det här är familjen Pilz från Berlin, Tyskland som har tagit en paus från ”det vanliga livet”. Istället har de nu bott två år på deras segelbåt, 7seas, och seglar mot Karibien.


Trots att mamman ombord var höggravid ville de inte skjuta mer på resan och på slutet blev det stressigt, jobb skulle avslutas (jobbade som ingenjörer båda två), hus skulle packas ner och hyras ut, barnen skulle få en speciell studieplan och sist men absolut bland de viktigaste, båten skulle fixas.

school

När avfärdsdagen kom var den minsta medlemmen i familjen bara två veckor och mamman var sliten efter förlossningen. Det visade sig bli ett klokt beslut att de två skulle ansluta ytterligare två veckor senare då den första seglingsetappen från Tyskland till England var riktigt utmanande. Ingen i familjen hade mycket sjövana utan har lärt sig med tiden.

Att vara en familj på fem ombord en ca 12 meter lång segelbåt och utforska världen är minst sagt spännande, äventyrligt och unikt.Tillsammans är dem nu ett produktionsteam och den äldsta sonen sköter Youtube och de sociala medierna för att kunna inspirera fler att göra samma typ av resa. Familjen tar det även ett steg längre och vill hjälpa alla som vill veta mer om segling eller resa som en familj med en baby eller som söker information om tekniska saker och utrustning. Kanske även att förbereda sig för en liknande resa. För att uppnå detta skapar de videor och svarar på populära frågor och visar all utrustning de har ombord för att få livet att fungera så enkelt som möjligt. 

För att läsa mer om deras resa behövs förutom stor tyskakunskap ingenting mer än att klicka vidare till deras hemsida http://www.sy7seas.com.

Top