Väntlista på Seglarskolan i Östersund

I Östersunds bedrivs som på så många fler platser i Sverige Seglarskola. Inför årets första period är det fullt och barn står uppskrivna på kö för att få delta.

På seglarskolan i Östersund är det barn mellan 8 och 15 år som är välkomna på sommaren och på hösten är de för vuxna. På årets upplaga av seglarskolan för barn är det fullt och t o m en kö om någon i sista stund inte skulle dyka upp.

Det kommer inte bara barn från Jämtland till StoSS för att lära sig segla utan vissa barn kommer från Stockholm och är på besök under sommarlovet.

”Vad är det bästa med segling?

– Det roligaste är när man får välta andras båtar. Ibland kör vi seglingsrugby och då försöker alla välta de andras båtar. Det är skoj, säger Nils som är en av deltagarna på seglarskolan.” (citerat från www.ltz.se)

Svenska Seglarförbundet har ansvar och utbildningar för både instruktörer och klubbar i hela landet och StoSS är en av klubbarna som klarat av utbildningen. Det är över 8 000 barn och ungdomar som går på seglarskola varje år, både nybörjare och mer erfarna.

Fakta och citat taget från artikel i Länstidningen Jämtland på www.ltz.se.

Top