Utrusta båten inför långseglats #3(79) 2020

Det här är sjunde delen i artikelserien med råd och tips om att segla bortom horisonten. Artiklarna grundar sig på delar av boken ”Bortom horisonten” av Magnus Lindén. Magnus har erfarenhet från ett halvt sekel av segling och över 100000 sjömil ombord på ett 50-tal båtar som charterskeppare, leveransseglare och på egen köl som långfärdsseglare. Hans passion är segling, eller snarare den livsstil som båtar och segling gör möjlig. Numera seglar han på heltid tillsammans med sin sambo Lucina Dahlberg. De har flyttat ombord på Sarita, en Solitaire 52, som ligger i Medelhavet. Mer om Magnus hittar du på hemsidan bortomhorisonten.nu.

Som det mesta med båtar är vilken utrustning man skall ha ombord en kompromiss. Ju fler prylar desto större bekvämlighet och säkerhet men också högre kostnader, tyngre båt och fler saker som kan gå sönder med resultatet att mer tid spenderas till reparationer och mindre till upplevelser.

I senaste numret av Search Magazine #3(79) Svensk sommar bjuder Magnus på tips om hur man kan utrusta båten inför en långseglats. Du hittar artikeln på sidan 52.

En mer detaljerad och utförlig lista med tankar om utrustning ombord finns i boken ”Bortom horisonten” som fram till 4 juli säljs till specialpriset 99:- (se bortomhorisonten.nu).

Top