Utmaningen 2019: Låna en 505 – gratis!

Sugen på att segla 505? Svenska 505-förbundet lånar ut två båtar under 2019, utan kostnad! Perfekt för dig som vill börja med aktiv segling i en riktigt go’ jolle eller seglar en annan typ av jolle aktivt och vill testa att segla ett mästerskap i 505.

Låna båt i Stockholm, Göteborg eller i Skåne
De senaste årens succé med utlåning av 505-jollar fortsätter. Du kan låna en båt i Stockholm (Saltsjöbaden), Göteborg (Björlanda kile) eller Skåne (Råå). Förbundets mål är att fler ska få känna på 505-segling på riktigt och att vi ska få fler aktiva seglare både på kappseglingsbanan och hemma i viken. Du får låna båten i några månader, så att du verkligen hinner lära känna den och förbundet hjälper dig komma igång!

Fina båtar som lånas ut!
SWE 8585, en båt som är skänkt av Båtmässan i Göteborg till förbundet. Den är uppgraderad till mycket bra kappseglingsskick, med dubbla spi-bommar, gippande centerbord och de flesta trimfunktionerna genom stöttning av Svenska seglarförbundet. Dessutom finns ett superfint segelställ sponsrat av BM sails och HiQ – likadana segel som VM-vinnarna 2018 seglade med.

SWE 8547, ”Angry Dragon”, en båt som Galen Mack/Wille Johannisson seglade på VM i Fremantle i januari i år. Nu har de tagit med den hem till Sverige. Också detta en båt i bra kappseglingsskick.

Så här gör Du för att ansöka

All information finns på 505-förbundets hemsida www.int505.se. I vänsterspalten finns en grön rubrik UTMANINGEN 2019. Klicka på INFO (grön text) så kommer Du till en broschyr med all INFO. När Du blivit övertygad om att detta är något för Dig är det bara att klicka på ANSÖKAN (grön text). Då ser Du ansökningsblanketten. Skriv ut den, fyll i den, fotografera och sänd in till info@int505.se, senast 17 mars! Besked om vilka som får låna båtarna kommer i slutet av mars/början av april.

Välkommen att testa en 505!

Per-Eric

Crew 505 SWE 8651

Top