Upplev mer med din båt

Thomas Veber delar regelbundet med sig av resereportage, historier och tankar från sitt rika seglarliv. Han är också författare till en rad båtböcker. I dagarna släpps hans senaste alster: “Ankarliv - lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt”. Förhoppningen, enligt Thomas själv, är att boken skall ge svenska seglare ännu fler upplevelser i sina segel- och motorbåtar.

I Sverige har vi många bra och trevliga hamnar, och hamnlivet är ofta en stor del av den glädje som det är att äga en båt. Men båten ge ännu fler upplevelser, än de som finns i hamnarna. Det är inte tvunget att segla ända till Karibien eller Medelhavet för att få större seglarupplevelser. En bra ankarplats kan nämligen ligga precis utanför hamnen, och det är här man kommer i kontakt med naturen och kan få både små och stora äventyr.

“I Kattegatt har tumlarna simmat runt min ankrade båt på bara några meters avstånd”, berättar författaren Thomas Veber. “Det hade jag aldrig fått uppleva i en hamn.”

Långseglare är tvungna till att ankra, men det finns mycket att vinna på att göra det även här hemma också. En natt då och då för svaj kan ge helt nya upplevelser med båten. Äventyr! Men det kräver såklart, att man kan sova tryggt på natten. Man ska kunna lita på, att ankaret inte plötsligt släpper taget. 

“Själv har jag övernattat nära på tusen gånger för ankar och jag känner mig lika trygg som i en hamn”, förklarar Thomas Veber och i “Ankarliv - lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” kan man utifrån inspirerande historier, illustrationer och enkla anvisningar få den kunskap som krävs.

“Jag ville inte bara skriva en tråkig faktabok, som bara rabblar upp en massa fakta”, säger Thomas Veber. “För mig var det viktigt, att det både är underhållande och spännande för läsaren, medan hon själv blir expert på ankring.”

“Ankarliv - lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” släpps den 6 dec på förlaget Ocean Dream och kostar 179 kr. Den kan redan nu förbeställas direkt hos förlaget på oceandream.se. Då kommer den hem i brevlådan med fri frakt.

Du kan läsa mer om “Ankarliv” på författerens hemsida www.thomasveber.se.

Top