Uppdelning av Arcona Najad Yachts

Styrelsen till Arcona Najad Yachts AB har beslutat att de svenska välkända varumärkena ska delas upp i två bolag; Arcona Yachts AB samt Najad Yachts AB. Arcona kommer även fortsättningsvis att drivas av samma team som idag, ledda av VD Urban Lagnéus. Till Najad kommer en ny VD och styrelse att utses. Här följer ett pressmeddelande.

“Vi har noga utvärderat olika strategiska alternativ för båda varumärkena för att bäst kunna accelerera tillväxten. Vår slutsats är att båda bolagen har bättre förutsättningar för att lyckas om de drivs som två separata bolag där 100% fokus kan läggas på respektive varumärke”, kommenterar Håkan Eksandh, ägare Arcona Yachts AB och Najad Yachts AB.

Uppdelningen av bolagen sker med omedelbar verkan.

Om Arcona Yachts AB
Tävlingssegla komfortabelt, cruisingsegla snabbt med Arcona Yachts. Etablerat i Sverige 1969, Arcona yachts är byggda för passionerade seglare och familjer som värdesätter prestanda, komfort och gediget hantverk. Arconas modellprogram består av sex performance cruisers från 34 fot till det nya flaggskeppet på 50 fot.
 
Om Najad Yachts AB
Najad Yachts är producent av exklusiva segelbåtar från Orust, Sverige. Första Najaden byggdes 1971 och båtarna har alltid varit sjövärdiga cruisers för de mest krävande seglarna som eftersöker högsta kvalitet. Idag består Najads modellprogram av fem modeller mellan 39-57 fot.

Top