Uppdatering från Nastro Rosa Tour

Nastro Rosa Tour har pågått sen i lördags och förutom mycket upp och ner riggning går det bra för den enda tjejbesättningen med Cecilia Jonsson ombord på Luna Rosa. 

Idag började etapp tre på Nastro Rosa Tour för Diam24 klassen i Gaeta, en semesterort mellan Rom och Napoli. Etappen består av banracing och sen ett avslutande kustrace från Gaeta till Napoli. De två tidigare etapperna har varit banracing i städerna Genoa och Civitavecchi och tjejerna i Luna Rosa har kommit trea i båda racen. 

Cecilia Jonsson som i dagsläget finns med ombord och halvvägs in iregattan kommer bli bytt mot Josefin Olsson säger så här kring de senaste dagarnas racing och de nya erfarenheter. 

- Diam24 är en kul båt att segla, men kostsam i manövrarna. Detta blir ännu mer synligt i lättvind; har du inte tillräckligt god teknik i exempelvis slag kan du lätt fasta i vindögat, säger Cecilia och fortsätter.

- Vi känner att vi har bra kryss och länsfart men vi har en del kvar att jobba på i starterna, där det märks att vi än inte har så många timmar i båten och med varandra. Men vi har väldigt kul och ser fram emot kommande dagar. 

I tidigare intervju berättade Cecilia om de långa dagarna, från morgon till kväll, för att få ordning på den nya okända båten men det verkar inte ha blivit bättre nu när regattan startat. 

- Det är fortsatt långa dagar. Mellan etapperna är det vi själva som riggar upp och ner båtarna. Men nu börjar vi lära oss och idag var vi faktiskt snabbast på uppriggningen, avslutar hon. 

Foto: MMNRT/Zerogradinord

Sverige har förutom Cecilia och Josefin i Diam24 representant på EM i Offshore mixed double handed (som pågår samtidigt) där Martin Strömberg och Linnea Floser redan startat leg två. Första etappen för dem är avklarad där de slutade på en femteplats. Men i en intervju på Facebook berättar dem att båten är ännu mer meckad och målet är att ta sig längre fram i fältet under etapp två. 

Vi hör en uppdatering från Martin och Linnea en timme efter starten som gick igår.  

Följ Martin och Linnea live via: www.tractrac.com

Top