Ulrikkeholm utökar ledningen i Lysekil Women’s Match

Danskan har hittills bara tappat en enda match


Danska titelförsvararen Camilla Ulrikkeholm från KDY i Skovshoved har genom säker segling drygat ut sin ledning i Lysekil Women’s Match. Hon vinner den första kompletta round-robin (alla möter alla) efter bara en enda förlust, som kom i onsdagens möte mot holländskan Mulder:

– Mandy tvingade oss över startlinjen för tidigt så att vi tvingades vända om, och sedan lyckades vi aldrig riktigt komma ikapp, berättar Camilla Ulrikkeholm.

– Vi trodde inte att vi skulle ha så stora chanser mot Camilla om hon fick närkontakt ute på banan, så vi var tvungna att försöka skaffa oss ett rejält försprång redan från start, förklarar Mandy Mulder leende den vinnande taktiken.

Onsdagseftermiddagens vindförhållanden gjorde att tävlingsledningen valde den kortare banvarianten med tre varv, istället för den normala med endast två varv. Därmed blev det tätare mellan de tre samtidigt pågående matcherna, och fler båtar för varje matchpar att ta hänsyn till. På en kortare bana kan det också vara svårare för den som hamnar i underläge att hitta på taktiska finter för att ta sig ur greppet, något som Marie Björling Duell från Göteborgs Kungliga Segelsällskap fick erfara. Hon inledde visserligen onsdagen fint med tre segrar, men avslutade sedan med två raka förluster. Unga Caroline Sylvan rundade av en förlusttyngd dag med att tvåla till sin klubbkamrat ordentligt och ta onsdagens enda seger i den absolut sista matchen:

– Vi hade det tufft i början och gjorde för många misstag, men i matchen mot Marie stämde allt och vi höll kontrollen från start till mål, tycker Caroline, som slutar på tre segrar och en sjätteplats efter den första kompletta round-robin.

– Det var svårlästa vindar på slutet och vi sinkades av ett trasigt block till förseglet och att skotet trasslade sig på en vinsch, ursäktar sig Marie och berömmer samtidigt motståndarinnan.

– Caroline fick en lucka som hon verkligen förvaltade väl, säger Marie, som ligger trea totalt på fem segrar, en mindre än Mulder och två från Ulrikkeholm.

Alexa Bezel är hemifrån Zürichsjön van vid vindar som skiftar kraftigt i både riktning och styrka, precis som på Lysekilsvattnen under onsdagen. Med tre vinster och bara en förlust under onsdagen har hon nu samma poäng som Björling Duell, men får fjärdeplatsen på grund av förlust i deras inbördes möte:

– Vi hade en bra dag idag, men det var tröttande med mycket väntan, tycker schweiziskan och syftar på många båtbyten och flera banändringar.

Amerikanska stjärnan Sally Barkow från Wisconsin flög in sent och missade måndagens träningstillfälle i de elva meter långa och fyra ton tunga DS 37-båtarna, som i princip bara seglas i Danmark och Sverige. Men i onsdagens race började hon hitta rätt i båten och ligger nu femma i tävlingen på fyra segrar och lika många förluster:

– Vi är en ny besättningskonstellation som inte seglat ihop förut, men för varje dag lär vi oss både varandra och båtarna bättre. I slutet av veckan kommer vi att vara farliga, lovar hon.

Lysekil Women’s Match fortsätter under torsdagen med round-robin (alla möter alla).

Ställning i Lysekil Women’s Match efter dag 2, komplett första round-robin (alla möter alla).

Placering/namn/nationalitet/vunna matcher/förlorade matcher:

1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 7 – 1

2. Mandy Mulder, NED, 6 – 2

3. Marie Björling Duell, SWE, 5 – 3

4. Alexa Bezel, SUI, 5 – 3

5. Sally Barkow, USA, 4 – 4

6. Caroline Sylvan, SWE, 3 – 5

7. Petra Kliba, CRO, 2 – 6

8. Silvia Roca Mata, ESP, 2 – 6

9. Anna Kjellgren, SWE, 2 – 6

Resterande program för Lysekil Women’s Match:

Torsdag 9 augusti round-robin (alla möter alla) avslutas

Torsdag 9 augusti eftermiddag, "kvartsfinal" en ny round-robin med de sex bästa inleds

Fredag 10 augusti förmiddag, "kvartsfinal"-round-robin med de sex bästa avslutas

Fredag 10 augusti eftermiddag, semifinaler påbörjas

Lördag 11 augusti förmiddag, semifinaler avslutas

Lördag 11 augusti eftermiddag, finalseglingar!

Lysekil Women's Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken. Nio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women's Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

www.lysekilwomensmatch.se

http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Top