UFFA FOX VIGILANT OCH TVÅ VASSA A22:OR TILL SALU

Uffa Fox berömda Vigilant har varit till salu sedan stiftelsen i Plymouth som ägde Vigilant och fem andra båtar gick i konkurs våren 2017.


Den brittiska båtkonstruktören seglade 1930 från Cowes till Sandhamn och åter för att bevisa att hans skärgårdskryssare inte bara var snabb utan också sjövärdig och robust.

Förutom Vigilant är Patriot till salu. Det är en entypsbåt inom konstruktionsklassen A22, ritad av Knud Reimers på uppdrag av Chicago Yacht Club. De kallas Udell 22:or. Elva byggdes och tio finns kvar. Båda Vigilant och Patriot var med och kappseglade i A22 SM utanför Trosa 2010.

Den tredje och snabbaste 22:an som finns till försäljning är Chadrak, konstruerad av Arvid Laurin och byggd 1949. Båtarna är renoverade och fullt kappseglingsutrustade. Patriot är prissatt till strax under 30 000 pund, Chadrak och Vigilant till 27 500 pund och en fjärde A22 Sölve som är i behov av renovering till 10 000.

Chadrak och Patriot skulle utan tvekan röra om i grytan om någon ställde upp med dem i A22:ornas World Cup i Alingsås i augusti.

I Plymouth finns också Mälar 22 Caritana och Uffa Fox geniala havskryssare Huff of Arklow.

Den som vill titta närmare på båtarna hittar dem här.

OLLE APPELBERG

Top