Två seglare saknas till havs

Två italienska seglare saknas i Atlanten sedan den 2 maj. Aldo Revello och Antonio Voinea var påväg hem till La Spezia från Maritinique. De seglade en 14 meter lång båt som heter Bright. Båten rapporterades saknad mellan Azorerna och Gibraltar.


”Jag ber till myndigheterna att fortsätta söka efter min man och Antonio,” sade Aldo Revellos fru till ANSA. Igår beslutade sig myndigheterna för att avbryta sökningsarbetet.

”Jag förstår inte vad som hände, jag hade senast kontakt med dem 00.16 1 maj. Prognosen var bra med 1-2 meters vågor och 15-20 knops vind. De är erfarna seglare,” sade kvinnan som är mamma till en 4-årig tjej.

Aldo Revello har seglat professionellt i 15 år och seglar ofta i Karibien. Efter att ha seglat där under en längre tid förra sommaren hade han nu återvänt hem. I april åkte han tillbaka till Martinique för att segla tillbaka båten till La Spezia.

Foto: ANSA

Antonio Voinea, en 30-årig rumän, bor på Fuerteventura på Kanarieöarna efter att ha spenderat flera år i Veneto. ”Han är som en bror till oss,” sade Cileno.

Duon lämnade Martinique den 7 april och efter ett stopp satte de återigen kurs mot Gibraltar.

Top