Tre vattensporter att prova på i sommar!

Vatten hör sommaren till och om man inte har våtdräkt eller badbyxor på sig varje dag, då är det ingen riktig sommar. Vi tänkte ge lite förslag på tre vattensporter att prova på, som dessutom alla tre kan komma att bli "the next big thing" på samma sätt som kitesurfing varit ett tag.

Moth segling

Denna typ av segling med den lätta foilande mothjollen liknar ingen annan segling. Det går fantastiskt snabbt och minska misstag gör att man crashar i vattnet. Är ganska svårt att bemästra i början, det tar en stund innan man kommer upp på foilsen men om man ska tro de frälsta är det så värt det. Moth seglingen har potential att bli lika stort som kiteboarding och vindsurfing om man kan göra modell som är lite lättare och lite mer robust.

Springa på vattnet

Om Jesus kunde gå på vattnet ska väl vi dödliga åtminstone kunna springa på vattnet. Så verkar innovatörerna ha tänkt när de började utföra sin sport. Det fina med sporten i förhållande till de andra två är att det krävs minimalt med utrustning och alla kan vara med. Det är bara att leta upp en bra vik, träna in en bra löpteknik och tro.

Water Jet Pack

Vattenskotern är i sig rolig men inte tillräckligt extrem för att platsa på vår lista. Om man däremot kopplar in jetstrålen till dojjorna och börjar sväva i luften, då kan det bli nästa stora grej. Tillgängligheten är fortfarande ett problem men får man chansen att testa på detta tvekar man inte.

Top