Tre svenska medaljer i OS-klasser på Kieler Woche

Som vanligt över midsommarhelgen var det dags för världens största regatta (sett till antal deltagare), Kieler Woche. I söndags avslutades racen för OS-klasserna och vi fick med oss tre svenska medaljer.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, som har dominerat 470-klassen de senaste månaderna, gick in i medaljracet på första plats med tre poäng ner till australiensarna Matt Belcher och Matthew Ryan. Tyvärr blev det en åttondeplats för svenskarna samtidigt som Belcher/Ryan vann medaljracet. Det räckte ändå till ett silver vilket är ett resultat som de ska vara nöjda med!

I 49erFX klassen hade vi tre svenska besättningar med i medaljracet. Det handlade om Julia Gross/Hanna Klinga, Vilma Bobeck/Malin Tengström och Klara Wester/Rebecca Netzler. Gross och Klinga bleva 7:a i medaljracet men det räckte ändå till ett brons totalt! Ett styrkebesked efter Hanna Klingas långa fotskada som har hindrat dem från att träna tillsammans i vinter. Bobeck/Tengström och Wester/Netzler blev 8:a respektive 9:a totalt.

Josefin Olsson tog brons i Laser Radial-klassen efter en jämn serie som avslutades med en tredjeplats i medaljracet. Det är extremt jämnt bland toppbåtarna i denna klassen och det skiljde bara sju ynka poäng från brons ner till nionde plats.

Läs alla resultat här.

Top