Topp 5 2020 (1)

Vi har satt ihop en lista på de fem mest lästa inläggen under 2020. Allt tyder på att vår publik gillar segling (inte helt överraskande), samtidigt är det en nyfiken skara som är allmänt intresserade av det mesta. Två andra ämnen som sticker ut är krascher/fadäser av olika slag och natur, djurliv och hållbarhet.

På första plats landar "Den andra värsta fraktförlusten i historien": Den 30 november blev det japanska containerfartyget ONE Apus träffad av en storm som fick förödande konsekvenser.

ONE Apus tappade den 30 november över 1800 containrar varav 64 innehöll farlig gods som fyrverkerier, batterier och etanol. Den här olyckan klassas som den andra värsta i historien tätt bakom MOL Comfort som 2013 sjönk.

Fartyget åkte från Yantian i Kina och var på väg till Long Beach US. Ungefär 1600 sjömil från Hawaii träffades fartyget av en storm som var grunden till olyckan. Den 8 december anlände fartyget till den japanska hamnen Kobe där den nu genomgår en full säkerhetskontroll innan resten av containrarna lastas av.

Top