Tjörn Runt fortsätter att satsa på Doublehanded segling

Under de sista åren har intresset för shorthanded segling ökat starkt och ingen har väl kunnat undgå att se hur Bohusracet har utvecklats. Denna nya typ av segling, med en mindre besättning är normalt, vill vi i Tjörn Runt uppmuntra. Förra året blev det för första gången möjligt att segla doublehanded i Tjörn Runt och 17 besättningar anmälde sig.

Vad är då doublehanded i Tjörn Runt?

Vår tanke med att segla doublehanded är att det skall vara två personer i besättningen på den båt som anmäls, vilken normalt seglas med fyra eller fler personer i besättningen. Vi vill på detta sätt skapa möjlighet för skeppare av större båtar att kunna delta, utan att behöva bemanna desamma med stora besättningar.

För att vi skall kunna genomföra seglingen på ett säkert sätt, har vi även skapat en egen start för doublehanded, som i startschemat placeras för att ges bästa säkerhetsmässiga förutsättningar.

Tänk på att det kommer att ställas större krav på dej och din gast, att segla en båt avsedd för en större besättning på två personer. Se till att lära känna din båt väl, anpassa den för att seglas av två par händer och modifiera säkerhetsutrustningen.

Du som tänker segla doublehanded har möjlighet att kappsegla med ett SRS-tal eller ett SRSv-tal för ”shorthandedkappsegling”, om du har ansökt och fått detta.

Vår målsättning är att vi skall fördubbla antalet anmälda besättningar under 2012 och för att nå dit kommer vi att försöka hitta lösningar för samverkan med redan etablerade shorthanded arrangörer. Vi kommer också att tydligare redovisa resultatet från doublehanded starten, som även kommer att redovisas i den totala resultatlistan.

Tjörn Runt går i år den 18 augusti och senaste anmälan till ord. pris är den 9 augusti. Anmälan sker på vår hemsida www.stss.se

Välkomna! / Tävlingsledningen Tjörn Runt

Top