Till salu: Perfekta kombinationen mellan Cruising & Racing

En av Australiens mest kända katamaraner är nu till salu. Windswept 2 är inte bara en högpresterande racer, utan också en båt som lämpar sig utmärkt för nöjessegling.


Den 56 fot långa Windswept 2 (före detta Raw Nerve) byggdes av Hart Marine år 2000 i Melbourne i kolfiber och har sedan dess blivit totalrenoverad av den nuvarande ägaren. Med en hög prioritet att kunna segla båten på få personer har hon fått en sprillans ny aluminiummast, fock och gennaker och kan nu enkelt hanteras av två personer. Enligt mäklaren ska man kunna cruisa med bara focken i 7-15 knop, vill man ta det till nästa nivå hissar man storseglet och rullar ut gennakern och då är det inte många båtar som slår en.

Båten har nämligen korsat mållinjen först i hela fem stycken ”Brisbane to Gladstone Race” och hade banrekordet innan det slogs av en Orma 60 trimaran. Windswept 2 har dock fortfarande WSSRCs (World Speed Sailing Record Council) rekord för båtar under 60 fot.

Vi har sökt mäklaren och frågat om utgångspriset för båten men tyvärr vill han inte avslöja vad för pris de har tänkt sig. Just nu är de bara ute efter ”intresseanmälningar”.

Namn: Windswept 2

Byggd år: 2000

Längd: 17 m / 56 fot

Bredd 10,7 m / 35 fot

Djupgående 1,4 m / 4,6 fot

Vikt: 7,5 ton

Hytter: 3

Plats för: 6

Badrum: 1

Top