Thomas Veber: Den sista idioten är inte född än

Det var för två år sen Thomas med familj köpte en segelbåt på Mallorca med drömmen om segling på Medelhavet. Det tog inte lång tid innan Corona slog till och det kändes omöjligt att ens få hem båten. 

Många trodde att Thomas då lärt sig av långa äventyr under en tid där regler och restriktioner snabbt kan ändras. Svaret är nej, Thomas med sin längtan efter hav och äventyr satte upp ett nytt mål och skapade nya äventyr. Här följer ett pressmeddelande och reklam för hans nya bok “Den sista idioten är inte född än”. 

"Det är inte för att jag inte har pengar, som gör att jag av någon anledning alltid kommer iväg på båtprojekt på låg budget. Det är för att det gör allting så mycket enklare."

Förra året var det drömmen om att få åka ut i världen som rev i mig, men ...

- Går det att förverkliga drömmen om att åka till Medelhavet, trots att man har både jobb, huslån och familj?

- Kan man få ett båtäventyr utan att först ha flera hundra tusen kronor på kontot?

- Är det ens möjligt att få långfärdsäventyr när corona inte vill släppa sitt tag om Europa?

Därför undersökte jag, om man kan få lika stora äventyr på Europas floder och kanaler som man kan få på oceanerna. I en liten 17 fots speedbåt, som jag köpt för just denna resa, åkte jag till Medelhavet - trots att jag med mitt stressiga vardagsliv med jobb, familj, huslån och alla andra förpliktelser egentligen varken hade tid eller pengar till en långfärd.

Om det varit möjligt, hade jag självklart åkt turen med vår 36 fots segelbåt, men det hade jag inte. Det hade tagit för lång tid att åka både fram och tillbaka. Och det var för dyrt för mig att få den transporterad hem igen på en lastbil.

Corona utgjorde ju också en slags joker…

Året innan hade vi, efter många utmaningar, fått vår segelbåt ur Spaniens
corona-lockdown. Skulle jag verkligen åka ut med den båten i världen igen? Med risken för att förlora henne en gång till?

Den sista idioten är inte född än

“Den sista idioten är inte född än”, sa folk när jag fick idéen om att köra till Medelhavet i en liten halvöppen motorbåt. “Det kommer aldrig någonsin att gå”, sa de.

Ja, jag är kanske den sista idioten som är född, men i så fall hoppas jag att det föds fler idioter - för den turen gav ännu fler upplevelser än vad jag själv hade förväntat mig.

Snart släpps min nya bok om turen på floder och kanaler genom Europa till Medelhavet, och självklart har boken fått titeln “Den sista idioten är inte född än - till Medelhavet i en 17 fots båt”. "

Läs mer om den nya boken på oceandream.se.

Top