Thomas Blixt vann SM i havskappsegling

Efter knappt två dygn till havs tog Thomas Blixt hem segern i SM i havskappsegling, samtidigt som teamet tog en andra plats totalt i årets ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt).

– Det känns skönt att få visa vad TP52:an och teamet verkligen går för. Vi har väntat på den här segern, sa Thomas Blixt efter målgången i Sandhamn.

SM-klassen ingick som en del av årets ÅF Offshore Race. Inför den avgörande tävlingen låg Blixt Pro Sailing från KSSS trea efter första SM-deltävlingen i Sandhamn Open.

Thomas Blixt och hans vassa TP52 kolfiberbåt Blixt Pro Sailing var en av favoriterna i årets ÅF Offshore Race, som samlat fler potenta 50-fots racerseglare än någonsin. Efter en svag inledning, där vindarna gynnade de mindre båtarna, låg Blixt på 14:e plats efter skärgårdsseglingen från starten i Stockholm och ända ner till Fårö.

– Från Östergarn på Gotland kryssade vi sedan hela vägen till Hoburgen och klättrade till andra plats. Vi seglade in 45 minuter på svåraste konkurrenten Ralf Aspholm, berättar Thomas Blixt som förklarar att TP52:an går som bäst på kryssbogar och i hård vind.

Utanför Visby hade Blixt Pro Sailing kommit ikapp och förbi Ralfs Sinergia 40 DataCom och behöll sedan SM-ledningen och andraplatsen totalt i ÅF Offshore Race efter Johan Frost´s Camilla ända in i mål.

– Vi är mycket nöjda med racet och SM-segern. Allt har fungerat perfekt ombord, bra strategi av Stefan Winberg och fantastiskt bra teamarbete. Nu är det VM i Helsingfors i augusti som gäller, och helt klart har vi fått blodad tand och segervittring, avslutar Thomas Blixt.

Top