Testa på 505-segling gratis!

I år blir det repris på fjolårets succé ”Utmaningen” där Svenska 505-förbundet erbjuder möjligheten att låna en 505-jolle under en hel säsong. Sista ansökan är 12 mars. Läs detta nedanstående information från 5o5-förbundet och Svenska Seglarförbundet.


2017 fick Svenska 505-förbundet stöd av Svenska Seglarförbundet i projektet ”Utmaningen” där ett av målen var att tillgängliggöra seglingen för fler och sänka trösklarna att komma ut på sjön.

505-förbundet skapade sin egen utmaning, en bred ansats att få fler att segla aktivt i en av de ”skönaste jollarna” som finns, 505. Basen var utlåning av jollar så att intresserade team kunde känna på 505-segling på riktigt. Utfallet blev en succé med fyra nya team till klassen så nu fortsätter förbundet med 505-utmaningen 2018.

Testa en 505 på riktigt – låna en båt

Vill Du och en kompis se om Fiven är rätt båt för er? Ansök då om att få låna en båt under säsongen 2018 och testa på riktigt. Enda begränsningen är att du måste bo i närheten av någon av orterna Stockholm, Göteborg, eller Helsingborg.

- Det är här vi har större fleets och vi vill nämligen segla tillsammans med er så att ni snabbt lär er grundläggande teknik och trim och kan vara med och utmana oss. I Skåne och Göteborg är det SWE 8585 som lånas ut och i Stockholm SWE 7316, säger Per-Eric Thörnström, Svenska 505-förbundt.

Vill Du segla VM eller NoM/SM i 505?

Nytt är att riktigt erfarna jolleseglare kan ansöka om att få låna SWE 8585 för VM i Gdynia i Polen, andra halvan av juli, eller för NoM/SM i Marstrand, första helgen i september. Det kostar inget att låna en båt, men ni får själva stå för seglarkläder, transporter mm. Trapetsbälte kan också lånas ut.

 

Hur gör jag?

Gå in på www.int505.se, dvs. 505-förbundets hemsida. I vänster marginal finner Du länkar till både en fullständig information om 505-utmaningen 2018 och en länk till ansökningsblanketten.

Snacka ihop Dig med en seglarkompis, fyll i ansökan och sänd den som e-postbilaga (foto eller scannat dokument) till info@int505.se

Ansökan ska sändas in senast 12 mars och besked kommer ett par veckor därefter.

Top