Team RB bloggar för Search!

På Search magazine är vi alltid glada när vi får träffa seglare som har stor passion för sporten. Nu har vi kommit i kontakt för Team RB, 4 stycken tjejer som seglar laser radial och går på Lerum Seglargymnasium. Tjejerna som är 17-18 år, drömmer om att segla OS 2016/20120 och även om det bara kan vara en svensk seglare med på OS i laser radial har de beslutat att de har bättre chans samt roligare om de jobbar tillsammans som ett lag. 


Laget består av Beata Törneman, Julia Carlsson, Clara Wester och Lovisa Karlsson och de har en teamblogg, nu har de gått med på att göra lite specialinlägg för Search magazines läsare. Tanken är att vi ska få en inblick i hur det är att gå på seglingsgymnasium, att jobba i lag fast man är konkurrenter och hur man lägger upp vinterträningen. Det lär sannolikt även bli en hel del annat skoj!

Här kommer en presentation av varje medlem i team RB:

Beata Törneman

 

Mitt namn är Beata och kommer från den lilla byn Stenungsund utanför Göteborg. Jag har levt i 18 år varav 13 av de åren har spenderats i en jolle. När jag var 5 år satt jag första gången i en optimist, vilket slutade med en gråtattack. Optimisten seglade jag fram till jag var 15 år, därefter bytte jag till e-jollen som jag inte riktigt blev vän med. E-jollen seglade jag i 3 år, varav det sista året varvades med att segla 420, där våra framgångar inte blev så lyckade därefter fick jag nog och bytte då till den tyngsta båten för en liten tjej, Laser radial. Där det långsamt går framåt. Just nu går jag mitt tredje och sista år på Lerums seglargymnasium, där jag läser natur i samma klass som Julia.

Lovisa Karlsson


Jag är en 17 år gammal tjej från Göteborg. Min seglings karriär började i seglarskolan 2004 i Hjuvik och jag började sedan tävla och träna i optimist 2006. Efter några trevliga år i optimisten tackade jag för mig och bytte till E-jollen, eftersom jag då vuxit ur optimisten. Två snabba men lärorika år därefter bestämde jag mig för gå över till Laser Radial. Nu går jag mitt andra år på Lerums seglargymnasium där jag läser teknik design tillsammans med klara.

Klara Wester      

Jag heter Klara och är 17 år gammal. Jag började segla optimist år 2008 och bytte sedan efter några år till e-jolle. Hann inte med att bli så bra bundis med den tills det blev dags för mig att byta till den jobbigaste pråmen du någonsin kan tänka dig, laser radial. Förutom att kriga runt i min laser som en soldat så går jag andra året på lerums gymnasium där jag läser teknik design med Lovisa.

Julia Carlsson


Jag är en tjej på 18 höstar som kommer från kära Göteborg. När jag var 8 år sattes jag i seglarskola och därmed började min karriär som seglare. I optimisten krigade jag på i några år och lärde känna massa sköna människor. När jag i 15 års ålder var alldeles för stor för denna badbalja bytte jag till e-jolle vilket var en betydlig förbättring. Efter 2 år började jag segla OS-klassen Laser Radial på halvtid och nu efter ännu ett år inriktar jag mig endast på denna båt. Jag går tredje året på Lerums Gymnasium där jag läser natur med Beata.

Läs gärna mer på bloggen eller på facebook, där ni kan bli fans!

Top