Team Pro4u fortsatt i ledning på VM

VM i havskappsegling fortsatte idag i Holland med två banrace. Team Pro4u seglade in på 13e respektive 3e plats och behåller därmed sin ledning i C-klassen med 49 deltagande båtar. De har hela 14 poäng ner till tvåan med cirka fem race kvar att segla. Närmaste svensk är Farr 30:n Cheyenne (skeppare: Anders Helmlich) som ligger på åttonde plats.

Här kommer ett pressmeddelande från Team Pro4u efter dag två:

Förhållandena var perfekta med fint, soligt väder och medelvindar i det högre spannet med lite nordsjövågor. Riktigt rolig och tight racing var det också och det finns många duktiga team här med snabba och häftiga båtar.

För vår del fortsatte det gå bra totalt sett, dock var dagens första banrace kanske inte vårt bästa och vi gjorde en del misstag och då blir man straffad direkt och vi slutade på 13:e plats. Men i dagens andra race seglade vi väldigt bra med inga misstag och lyckades ta en fin tredjeplats.

- Dagens andra race gjorde vi riktigt bra med en väldigt bra start där vi kom iväg fint och bra kryssar både fartmässigt och vägvalsmässigt och sedan jobbade vi hårt i surfarna och gjorde fantastiska undanvindar där vi verkligen har hittat ett bra team work, säger Johan Tuvstedt, trim.

Totalt sett efter 4 race, av de planerade 9, leder vi fortfarande VM’s klass C på 24 poäng med serien 6, 1(2), 13 och 3. Det är både roligt och inspirerande men mycket kan fortfarande hända och vi måste fortsätta segla bra och jobba hårt.

Idag blev vi också som en av toppbåtarna beordrade att göra en flytmätningskontroll av båten och vi tycker det är bra att kontroller görs. Mätningen klarades av fint.

- Imorgon skall vi bara fortsätta köra på på samma sätt som vi gjorde i det sista banracet idag då allt funkade klockrent för oss, säger Joakim Hoppe, fördäck.

Imorgon fortsätter VM med troligen två till banrace, är förhållandena bra kan det möjligen bli tre race.

Lite bilder från offshore racet där det inte blev mycket sömn för besättningen och ”rail-sleeping” på kryssen var det som gällde:


Resultaten efter VMs första fyra race finns här.

Text: Anders Björk, trim

Top