Team Pro4u efter andra dagen på Pre-Worlds/Kieler Woche

Pre-Worlds/Kieler Woche fortsatte igår med tre nya banrace. Förhållandena var ganska tuffa med vindar på upp till 24 knop och en del vågor. Mycket bra för oss att få fortsätta tävla i lite hårdare förhållanden.

Vi fortsatte att segla ok men kanske utan den där sista ”växeln” – vi kan förbättra flera saker alltifrån starter, manövrar och vägval. Våra placeringar igår blev 3, 3 och 4.5. Totalt efter sex seglingar med en borträknad har vi 16.5. Vi ligger fortfarande på tredje plats totalt med dem duktiga Italia 9.98 båtarna IMMAC och OneSpirit från Tyskland före oss som ligger på 6 respektive 8 poäng.

- I förhållandena som är nu känns dem svåra att att slå men självklart går det men då krävs det att vi steppar upp en nivå och seglar ännu bättre och det finns inte marginaler att göra någon del lite sämre, säger Joakim Hoppe Fördäck.

I dagens första race kom vi ut på fel kant efter start men sedan seglade vi bra och stabilt resten av racet och vi blev trea, i race två återigen helt okej segling och en trea igen. I dagens sista race var starten lite sämre och tyvärr körde vi också sönder en spinnaker och tappade en del tid och fick en delad fjärdeplats.

- Bra ändå att vi får bra motstånd i hårda förhållanden och dem erfarenheterna vi gör nu kommer kanske vara värdefulla inför VM i Holland som ju är det vårt fokus ligger på, säger Oskar Hellblom Keyboard.

Idag avgörs Pre-Worlds med det tre sista banracen och vårt mål är att fortsätta segla stabilt men att kanske öka nivån en aning i allt från start, manövrar och vägval. Förhoppningsvis kan vi störa de två tyska Italia 9.98 båtarna som är i ledningen i något av racen men deras ledning är nog tyvärr för stor för att vi skall kunna avancera totalt denna gång.

Resultat efter dag två.

Text: Anders Björk, trim

Top