Sydney välkomnar finalen av World Match Racing Tour

Nu börjar det dra ihop sig till årets final av World Match Racing Tour. Tävlingen arrangeras i samarbete med Cruising Yacht Club of Australia (CYCA), som för inte så länge sedan stod värd för damernas VM i samma disciplin, samt har ikoniska Rolex Sydney Hobart Yacht Race inte alltför långt bort i pipelinen.

Finalen var planerad att hållas i Shenzhen den 6-11 december, men Kinas strikta resebegränsningar satte käppar i hjulet. Tack vare CYCA:s stöttning kunde evenemanget med relativt kort varsel flyttas till Sydney (Finalen av WMRT flyttad till Sydney). Banan kommer ligga strax utanför en av alla öarn, vilket ger åskådare goda möjligheter att följa seglingarna från land med fantastiska Harbour Bridge och Sydneys operahus i bakgrunden. Båten som kommer att seglas är Elliott 7m.

Cruising Yacht Club of Australia. Foto: World Match Racing Tour

Av de 10 lagen är 7 länder representerade; Danmark, Estland, Frankrike och Italien har ett lag vardera,  medan värdarna Australien, Nya Zeeland och USA ställer upp med två lag var. Regerande världsmästaren Taylor Canfield (USA) och sexfaldige världsmästaren Ian William (GBR) kommer tyvärr inte att vara med och slåss om titeln i år.

Vad är det då som står på spel? Kung av WMRT 2022 och världsmästartiteln i matchracing (open) 2022.

Amerikanen Chris Poole är en av favoriterna. Han leder för närvarande touren med sitt lag. I egenskap av kvinna är nyazeeländaren Megan Thompson lite av en katt bland hermelinerna. Megan och hennes 2.0 Women’s Racing Team har tack vare fina resultat från 5 tourseglingar kvalificerat sig till tävlingen. För bara en månad sedan knep hon VM-bronset i matchracing för damer på hemmaplan.

Chris Poole med besättning. Foto: World Match Racing Tour

Megan Thompson seglar med sitt 2.0 Women’s Racing Team. Foto: World Match Racing Tour

STARTTIAN

Chris Poole USA
David Hood USA
Cole Tapper AUS
Harry Price AUS
Nick Egnot-Johnson NZL
Megan Thompson NZL
Mati Sepp EST
Jeppe Borch DEN
Jean Baptise-Bernaz FRA

Mer information hittar du som vanligt på wmrt.com.

Top