Swe Sailing Teams tävlingsschema

Det är bara 10 dagar kvar till starten av säsongen för OS-klasserna (förutom ILCA som seglade EM för någon vecka sedan). Säsongsstarten innebär att det blir mer tävling och mindre träning = mer spänning för oss. Det här är tävlingarna vi har framöver att se fram emot. 

3-8 april Princess Sofia Trophy, Mallorca, Spanien

I talspråk kallar vi regattan Prinsessan Sofia och är för de flesta landslagsseglare en favorit. Det är ofta första stora regattan där alla seglare samlas efter en lång period med vinterträning och det brukar vara en familjär känsla på stranden i S´Arenal och Can Pastilla. Under årens gång har regattan till och från varit en del av världscupen vilket den är även i år. 

24-29 april Hyeres Frankrike

Efter tävlingen på Mallorca kommer klassikern i Hyeres. I många år har regattan också varit en del av Världscupen men de senaste två åren har den i stället gått under namnet French Olympic Week. Här samlas alla olympiska klasser igen och regattan har lite mer betydelse den här OS cykeln med tanke på OS som kommer seglas bara några km därifrån, i Marseille. 

Sedan väntar EM-rusch och först ut är… 

9-14 maj IQFoil EM, Patras, Grekland

Tidigare IQFOIL-mästerskap har hållits på platser som Silvaplana, Marseille och Gardasjön, alla belägna i Centraleuropa, detta är första gången klassen reser mer mot Östeuropa. I Sverige växer klassen och har ett stort intresse hos de yngre. Vidar Nyström och Johanna Hjertberg från Utvecklingslandslaget är några av många att hålla koll på.  

15-20 maj 470 EM Sanremo, Italien 

470 klassen återvänder till Sanremo Italien. Vi minns fortfarande förra årets medaljrace när Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson tog guld. Fun fact: 470 EM seglades första gången 1966 och sen dess har Sverige totalt vunnit sju guld varav ett var just i Sanremo av Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Sen 2017 har guldet gått till Sverige med 2021 som undantag. 

Fortsättning följer...

Top