Sveriges största jolleregatta samlar OS-medaljörer, juniorer och seniorer på Baggensfjärden

Vid årets upplaga av KSSS Olympic Class Regatta kommer fler än 400 seglare till start. Bland dem Jesper Stålheim som nyligen tog guld i för-OS. 

Dörutom meriterade jolleseglare kommer den nya OS-klassen till 2024, Mixed Two Person Keelboat Offshore att seglas för första gången och här kommer vi att få se mixade team ur den svenska seglareliten pröva den nya tävlingsformen i båten J70. Kanske med sikte på OS i Paris 2024? Men framförallt är regattan en uppvisning i seglingens bredd.
 
KSSS Olympic Class Regatta arrangeras varje år av KSSS och är den traditionsenliga säsongsfinalen för Sveriges alla jolleseglare. Flera av våra medaljhopp inför OS i Tokyo är på plats, men också unga talanger som kanske gör sitt första år i Optimistjolle. Det är en fantastisk upplevelse att se när 400 vinnarskallar ger sig ut på vattnet i höstkylan. Att följa förberedelserna på land och den febrila aktiviteten inför, dramatiken på start och under seglingar. Vinster förluster, lycka, besvikelse. Tjejer och killar, unga seglare, elit och luttrade seniorer - alla är här. Det finns många historier som väntar på att få bli berättade.
Kappseglingarna genomförs under lördag och söndag på fyra olika banor på Baggensfjärden. Utgångspunkt är KSSS anläggning i Saltsjöbaden (nära Grand Hotel Saltsjöbaden).

Text: Rickard Wästberg 

Top