Svenskt par lär världen hur man packar mat för 3 månader i en Beason 40

Vi har tidigare skrivit om Johan Hammarlund och Malin Löf som seglar runt jorden och bor ombord på deras Beason 40 (Tips: Följ Malin och Johan som ville byta livsstil och bestämde sig för att kasta loss). Tillsammans startade de Youtube kanalen RAN där man kan följa deras vardag ombord på båten.


Paret kastade ankar redan 2016 och har sen dess släppt 90 videos och sett otroliga platser. Båda kände sig nöjda med livet i Sverige och de var redo att göra något annat som de skriver på deras hemsida (www.ransailing.se) leva livet mer. Valet blev enkelt när de redan hade en segelbåt och älskade äventyr.

ran sailing

Planeringen inför avfärd var lång och det tog mer än ett år innan de kunde kasta ankar. Till att börja med minskade de ner på månadskostnaderna så mycket de kunde för att tillsist sälja allt de ägde. Allt för att spara och få in så mycket pengar som möjligt inför resan.

En video som fått över 120 000 visningar är när de visar upp handlingslistan från mataffären inför en långsegling. En vecka tog de att planera vad och hur mycket av varje produkt som behövde inhandlas i matväg för 3 månader. Vi kan nog alla relatera till att skriva en handlingslista och sen ändå glömma något. För en långseglare är det viktigt att ingenting glöms, att hitta en mataffär till havs är lättare sagt än gjort.

Den största utmaningen blev sen att förvara all mat på deras Beason 40 och hur de gjorde kan ni se i videon (07:20 min in i klippet).Glöm inte att spana in fler av svenskarnas fantastiska videor från olika äventyr världen över på Ran Sailings Youtube kanal.

Top