SVENSKT MATCHRACINGLAG FÅR MATCH RACE GERMANY-INBJUDAN

Caprice Match Racing Team är ett matchracingteam med bas i Göteborg. Laget består utav Kim Kling, Viktor Langström, Klara Ekdahl, Jonatan Bergström och Fredrik Langström som har förankring i både Jönköping och Bohuslän. Teamet har flera vinster med sig i bagaget och siktar på den absoluta världstoppen i matchracing. Nedan följer ett pressmeddelande om deras deltagande i Match Race Germany.

Caprice Match Racing Team har, som ett av 12 team från 10 länder, blivit inbjudna till Match Race Germany som går av stapeln 1-5/6 och i år firar 20 år. Tävlingen var tidigare en återkommande deltävling i World Match Racing Tour och är idag en av få Grade 1 tävlingar i världen, den högsta klassens match racing tävling som inte är en del i världsmästerskapen.

Teamets inbjudan till tävlingen förankrar ytterligare teamets strävan att bli absolut bäst i världen i match racing, oavsett båttyp. Tävlingen ger möjlighet att säkra många rankingpoäng och är en väg in i match racingens finrum.

Laguppställningen inför tävlingen är den beprövade kvintetten med Kim Kling vid rodret, Viktor Langström som taktiker, Klara Ekdahl som trimmer, Jonatan Bergström som pitman och Fredrik Langström som fördäckare. Då tävlingen seglas i båttypen Bavaria 40S behöver teamet hjälp av ytterligare en person och får då assistans av Malin Holmberg, en talangfull seglare som seglat med teamet under norska mästerskapen 2016 och Polish Match Tours Double Warmup 29/4-2/5.

Deltagarlista:

Lukas Wosinski, POL

Olli Pekka Lumijärvi, FIN

Mati Sepp, EST

Maxime Mesnil, FRA

Dejan Presen, SLO

Max Trippolt, AUT

Simon Bertheau, FRA

Eric Monnin, SUI

Kim Kling, SWE

Andrej Nikolaev, RUS

Max Gurgel, GER

Markus Wieser, GER

Top