Svenskt brons på Kieler Woche

Efter fyra dagars blåsig segling med totalt 13 genomförda race blev det till slut en bronsplats för den svenska 29ern med Oscar Engström och Hugo Westberg, LESS på Kieler Woche 2018. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Cecilia Jonsson.

Killarna låg inför tisdagens avgörande race på en andraplats med ca 10 poäng upp till ettan. En missbedömning på kryssen i ett av racen, när de seglade till fel kryssmärke, samt en tjuvstart i det sista racet resulterade i att totalpoängen blev för hög och de fick nöja sig med en tredjeplats totalt.

- Första dagen fick vi ingen segling på grund av för ostabil vind. Dag två och tre seglade vi totalt 10 race i mycket vind och regn. Vi tyckte vi hade allt som behövdes för att ligga med i toppen. Sista dagen fick vi inte riktigt till det men vi är tycker det har varit bra förberedelser inför UVM senare i sommar, säger Hugo som är gast ombord.

Totalt deltog 14 svenska 29ers i det 118 båtar stora fältet. Svensk 29er-segling är på frammarsch, då 7 av 14 båtar seglade guldfinal varav fem båtar topp-21. Se hela resultatlistan här.

I Laser 4.7 deltog fem svenska ungdomar, där Rasmus Lindström, GKSS slutade som bästa svensk på en 20:e plats. Se hela resultatlistan här.

I Laser Radial (open), seglade 9 tjejer och killar från Sverige. Eskil Jonasson, GKSS blev där bästa svensk på 19:e plats. Se hela resultatlistan här.

Svenskt deltagande har även funnits i E-jolle och OK-jolle.

Redan idag, onsdag, drar Kieler Woche part II igång med de olympiska klasserna. Många svenskar, både från SWE Sailing Team och övriga träningsgrupper är på plats. Prognosen lovar mycket vind, men var vore inte Kiel utan hårdvind och regn! Heja Sverige!

Top