Svenska Mästare: Vilma Bobeck

Serien "Svenska Mästare" fortsätter och nu går vi över till juniorerna och vinnare i Ejolle tjej är Vilma Bobeck från Stockholm. 


1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Det känns verkligen jättebra! Jag hade ju inte seglat E-jolle på ett år innan JSM så det kändes skönt att veta att jag fortfarande inte har tappat känslan.

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av att veta att du vunnit?

Ja och nej. Jag kommer ihåg sista racet och känslan av att SM redan var avgjort. Däremot var båten redan såld så jag skulle bara segla runt banan och njuta av min sista tid i E-jollen. Sen lyckades jag såklart tjuvstarta (vilket inte alls är likt mig) som då resulterar i att jag måste segla in, lite besviken för att jag inte fick segla mer men ändå glad och stolt guldmedaljör. Så ja jag kommer ihåg det racet, men inte det sista som jag seglade. 

3. Visste ni att du hade chans på guld innan regattan startade?

Ja jag åkte dit i hopp om att ta hem guldet men var väldigt osäker då jag är som snabbast när det blåser och prognoserna var väldigt lätta. Sen var jag också orolig över min rygg-skada som jag visste kunde sätta stopp för regattan och att jag eventuellt skulle behöva stanna på land i värsta fall. Tur att det inte blev så nu i efterhand.

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Nja inte riktigt än, men snart så är det spikat. Jag har två platser redan satta men den sista är inte helt solklar.

5. Hur kommer ni förbereda er?

Vi kommer förhoppningsvis hinna träna lite J70, lite svårt att hitta träningstider som passar alla i teamet och så, men några timmar ska vi nog kunna få ihop. Annars blir det kanske att vila sig i form.

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Oj, det var en svår fråga, men jag säger precis som jag gjorde förra året: ha kul och se till att det är en riktigt go stämning ombord så kommer det förhoppningsvis smitta av sig på seglingen. Om inte kommer ni åka därifrån glada och med härliga minnen, win win så att säga.

Stort lycka till Team Vilma! 

Top