Svenska F18-seglare redo för magiska St. Barth Cata Cup

Båtarna är ihopsatta, lagen registrerade och sista träningen inför första start avklarad. Idag drar den 14:e upplagan av magiska St. Barth Cata Cup igång och det ser ut att bli åka av för de 57 lagen som tagit sig till karibiska lilla pärlan som i nästan 100 år var en svensk koloni (huvudstaden Gustavia har till exempel fått sitt namn efter Gustav III). Och det bästa av allt; inte mindre en fyra lag är svenska.

Idag onsdagen den 17 november startar St Barth Cata Cup med mäktiga fyra svenska team på startlinjen.

- Peter Busck / Rasmus Rosengren
- Stefan Engstrand / Anders Tengbom
- Fredrik Karlsson / Niklas Nordblom
- Casper Seifert / Henki Almstedt

Första racet är planerat till 9:30 lokal tid. De kommande dagarna ser ut att bjuda på kul, men utmanande förhållanden med 15-20 knop vind, vågor och dyningar.

Casper Seifert skickar en hälsning via Facebook: "Nu har vi tränat klart. Imorgon startar racen och vi ser fram emot 8-11 m/s. Från samma riktning som alltid och med samma dyning som alltid. På demesmackers top tio lista finns inga svenskar men vi skall se till att han får fel. Peter och Rasmus ser heta ut trots att Rasmus inte åt up pizzan ikväll. Tengbom/Engstrand har både fart och känsla och kan leverera om dom bara tajmar starten utan klocka också Fredrik och Niklas som blir båten att slå. Jag och Henki får vara bubblare. Vi hittade ett hotell ikväll på invigningen som om möjligt var ännu dyrare än Eden Rock. Vi provade solstolarna och konstaterade att för motsvarande pris som ett Segelställ per natt så är trampolinen på F18 att föredra ändå. Nu skall det fixas det sista och sedan sova för att ladda!"

Självplock i några 40" ct. Mycket prylar. Foto: Peter Busck

Allt om regattan samt kontinuerliga uppdateringar hittar du på tävlingens hemsida stbarthcatacup.com. Nyheter från de svenska teamen landar på facebooksidan F18 seglarkompisar.

10000000_708552966778950_2345279626474956043_n from St Barth Cata Cup on Vimeo.

Top