Svenska båtens besättning fick finbesök

Christian Harding, skeppare på den svenska båten med KSSS-besättning i Nord Stream Race – Östersjöns längsta regatta som startade i Kiel och målgång i S:t Petersburg – fick finbesök på söndagen: Saila Quicklund (M), riksdagsledamot och ledamot i Arbetsmarknadsutskottet, gästade bryggorna i Saltsjöbaden för att lära sig mer om seglingssporten.

Efter rundvisning på den 50 foot långa Swan-båten fick Saila Quicklund följa med på en tvåtimmarssegling på Baggensfjärden. Tillbaka på bryggan nedanför Grand Hotel delade hon med sig av att segla på en tävlingsbåt:
- En fantastisk upplevelse som gav mig en inblick i hur arbetet på en tävlingsbåt kan te sig. Jag imponeras bland annat av teamets disciplin, tydligheten över var och ens ansvar och hur fysiskt krävande arbetet ombord kan vara. 
- Jag känner mig privilegierad över att ha fått möjligheten att få följa det proffsiga teamet och jag tar med nya lärdomar till mitt riksdagsuppdrag.

Foto: Nord Stream Race/Thomas Björn

Även Christian Harding var nöjd och glad, dels tack vare besöket, dels tack vare resultatet på den andra sträckan mellan Köpenhamn och Stockholm: Den svenska båten segrade före den danska och ligger nu tvåa av fem båtar i sammandraget: 
- Det var ett spännande race. Det var många omkastningar fram och tillbaka. Det var mycket kämpa och framför allt var det mentalt utmanande. Det var många gånger som vi kände att nu ligger vi jättebra till, och så dog vinden och förutsättningarna ändrades.

Regattan fortsatte med sträckan Stockholm-Helsingfors på måndagen och går i mål den 17 september i S:t Petersburg.

Top