Svenska Artemis ligger 3a på RC44 Cup i Palma

Det är säsongsavslutning för RC44 Cup den här helgen och regattan seglas i Palma. Två kluriga dagar verkar passa våra svenska seglare bra.

Redan innan start visste seglarna att det inte skulle bli ”normal” racing i Palma. I november är vindarna inte lika fina och stabila som under sommarens sjöbris och tävlingsledningen får jobba extra hårt för att få till rättvisa seglingar.  

Dagen innan regattan började skulle som vanligt ett träningsrace seglas. Vinden var däremot för stark med 40 knop i medel och seglingen ställdes in. Dag ett på säsongsavslutningen blev därför svårare än nödvändigt med stora svall och lätt vind. Den besättning som kunde hålla farten uppe i båten trots vågorna hade stor fördel.

Några som lyckades extra bra med det var Charisma (MON) där vi ser svensken Eddie Klemets ombord som vann två race och ligger bara ett poäng efter ledarna Aleph Racing (FRA). Det svenska teamet Artemis har också seglat bra efter tre race och ligger på en tredjeplats med 8 poäng från ledningen.

Dag två behöver vi inte skriva nånting om för den kan vi titta på här nedan och det är precis som vi förväntat oss. Tight och rolig racing.

Top