Svensk representation i America's Cup

Tyvärr har vi inget svenskt utmanarlag i denna upplagan av America's Cup, men det betyder inte att vi inte kommer ha svensk representation på startlinjen. 

"De nästkommande arton månaderna kommer jag att tävla i denna foilande America's Cup-båten (en AC75:a) tillsammans med American Magic. Det är en fanstastisk båt, en innovativ teknologi och något som aldrig gjorts förut. Stora (väldigt) snabba båtar och ett lika stort och tallangfullt team bakom gör det till en värdig utmaning. Det kommer att koka ner till en stor regatta i Auckland, Nya Zeeland, och förhoppningsvis den 36:e America's Cup-finalen mot Emirates Team New Zealand i mars 2021" så skrev Anders Gustafsson på sin Facebook igår. 

Anders blir med det den första svenska representationen bland seglarna i Louis Vuitton Cup, och kanske i America's Cup. Vi hoppas givetvis att någon ska tillkomma, men nationsreglerna och dess krav på var seglarna ska bo gör det aningens knepigt. 

Anders är en 40 årig kanotist, med en gedigen meritlista. Han var även med som grinder i Artemis Racing. 

Gillar du America's Cup lika mycket som vi? Håll då ögonen och öronen öppna för vår nya satsning: Searchpodden, som kommer att braka loss med en America's Cup-special på flera avsnitt. 

Top