Supersleak - INEOS Britannias testplattform i kampen om The Auld Mug

Nu har INEOS Britannia presenterat sin nya testplattform i kampen om The Auld Mug. Båten heter kort och gott T6. Det är den första konkreta gemensamma nämnaren mellan America's Cup och INEOS Britannias partner Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Målet med T6 är att validera designverktyg och nyckelkomponenter för britternas AC75:a till kommande America's Cup, den 37:e i ordningen. Supersleak tänker vi. Du?

INEOS Britannias T6 är redo för sjösättning och nu väntar en intensiv testperiod för både båt och team. 

James Allison, Chief Technical Officer för Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, kommenterar: "Med erfarenhet från Formel 1 vet vi att designverktygen är avgörande för att forma och bygga den bästa båten. Vi vet också att valideringen har en avgörande roll för att  kunna förbättra och ha tillit till verktygen. T6 har designats för det ändamålet."

Ben Ainslie säger så här: "Vi fattade viktiga designbeslut i förra America's Cup baserade på de designverktygen och simuleringarna vi hade då, och de var inte tillräckligt exakta. Vi tappade förtroendet för våra verktyg. T6 är utvecklingsplattformen som kommer att ge oss det tillbaka.”

Kort och gott

- T6 presenterades från teamets träningsbas i Palma.
- Designen och konstruktionen har för första gången fört samman expertis från Formel 1 och America's Cup.
- T6 kommer att fungera som plattform för att testa designverktyg och nyckelkomponenter till INEOS Britannias racerbåt AC75 och validera viktiga designverktyg

T6 byggdes på Carrington Boats i Hythe, på samma plats där de ursprungliga Empire Flying Boats byggdes med start 1937. T6 flyttades sedan till Brackley, basen för Mercedes-AMG PETRONAS F1-team, för att färdigställas.

För alla America's Cup-nördar rekommenderar vi Bens tillbakablick på året som gått på www.ineosbritannia.com. Han inleder med orden; "Det har gått 12 månader sedan protokollet för America's Cup släpptes, dokumentet på 86 sidor som sätter grunden och reglerna för alla deltagande lag i den 37th America’s Cup. Det skulle vara något av en underdrift att påstå att mycket har hänt sedan dess..."

T6 - ultrasleaka 40 fot - INEOS Britannias testplattform i kampen om The Auld Mug. Foto: C.GREGORY / INEOS BRITANNIA

Top