Succé för Scandinavian Sailboat Show!

I helgen var det premiär för Scandinavian Sailboat show i Gustavsberg en mässa bara för seglare. Antalet besökare till mässan kom upp i hela 2200 och föredragen av segelmakarna fyllde upp alla hundra sittplatser varje gång.

Enligt en Anders Östling på Arcona som är en av arrangörerna var det idel glada reaktioner från utställare och besökare.

“Det var väldigt härlig stämning, folk uppskattade att det var gratis, anspråkslöst och vissa sa till och med att detta var den bästa mässan någonsin. Dessutom kände man att det bara var seglare, vilket är naturligt då det inte var några motorbåtar som ställdes ut”.

Tema för denna första mässhelg var segelmakare och de stora loften, Gransegel, UK Syversen, Boding och North Sail hade varsitt föredrag varje dag med olika fokus. Bland annat handlade det om shorthanded, äventyrssegling, hårdvindstrim och TBA.

Det var fullsatt på föredragen vilket är ett stort gott betyg.

”Föredragen var väldigt intressanta och uppskattade, till nästa mässtillfälle är det team konstruktion och då blir det nya föreläsningar. Det är ännu inte helt klart vilka som kommer att föreläsa. Det som är klart är att det blir samma båtar och inga motorbåtar. En mässa endast för seglare.” Anders Östling, Arcona.

Nästa gång det är dags igen är 12-13 januari men om man vill finns det möjlighet att komma och titta på båtarna som står kvar i Gustavsberg. För att boka visning kontaktar man någon av båtutställarna.

Top