Strängnäs Segelsällskap återkommer som arrangör av Allsvenskan Segling 17-19 maj

Nu dröjer det inte länge innan årets Allsvenskan drar igång. Första drabbningen sker i Strängnäs och arrangör är hundraårsjubilerande Strängnäs Segelsällskap. Här följer ett pressmeddelande:

Hundraårsjubilerande Strängnäs Segelsällskap har efter 2017-års succéarrangemang åter fått förtroendet att stå som värd för årets första deltävling av Allsvenskan Segling. Även denna gång så samarbetar vi med Svenska Seglarförbundet och Europaskolan, för att bjuda alla besökare på publikvänlig och intensiv segling mitt i staden.

Tävlingarna kommer att pågå 17-19 Maj på Mälaren med bas på Ångbåtsbron. Hela arton lag från olika klubbar i landet kommer att vara på plats i Strängnäs för att under 45 intensiva race göra upp om placeringarna i tävlingen.

– Till hemmatävlingen kommer vi att toppa vår egen laguppställning, och hoppas att få till en bra placering på hemmavatten, säger ordförande Jonas Svensson. 

Strängnäs har deltagit i Allsvenskan Segling sedan ligan startade för fyra år sedan. Klubben har i hård konkurrens från landets bästa lag lyckats hålla sig kvar, medan hälften av de andra lagen under åren har blivit utbytta.

– Publiken kommer att från den vackert belägna bryggan Ångbåtsbron kunna följa tävlingarna på nära håll, säger Jonas och fortsätter. Våra duktiga speakers håller publiken uppdaterad på ställningen, och det går även att följa seglingen via den informativa live-trackingen. I år kommer dessutom stora delar av tävlingen att livesändas på webben, med målet att intresserade över hela landet ska kunna följa med i kampen.

– För våra besökare bygger vi upp en trivsam miljö med en unik närhet till banan. Cafeterian håller öppet och självklart kommer det även att bjudas på underhållning. Självklart är det fri entré till tävlingsområdet. Vi kommer även att uppmärksamma klubbens hundraårsjubileum under tävlingshelgen, avslutar Jonas.

Hålltider 

Fredag 17 maj:
09:30 ​Lagen börjar sin träning
13:00​ Välkomsttal
14:00-18:00​ Tävlingarna pågår

Lördag 18 maj:
09:00-18:00 ​Tävlingarna pågår, underhållning och aktiviteter på Ångbåtsbron

Söndag 19 maj:
09:00-14:30 ​Tävlingarna pågår
15:00​ Preliminär tid för prisutdelning, OBS kan ändras p.g.a. väderförhållanden

Om Strängnäs Segelsällskap

Strängnäs Segelsällskap är en hundraårsfirande båtklubb med verksamhet i de centrala delarna av kommunen. Trots namnet så är det en klubb för både motor- och segelbåtar, vilket det har varit sedan grundandet 1919. Idag har föreningen cirka 500 medlemmar och 240 båtar. För vinterförvaring av medlemmarnas båtar finns en anläggning belägen i Löt. I anslutning till denna finns även jolleverksamheten för barn och ungdomar, samt ett klubbhus. Sällskapet äger och förvaltar också ön Askholmen, belägen strax utanför staden. Ön är ett populärt mål för fritidsbåtar i Mälaren.

Om Allsvenskan Segling

Allsvenskan Segling är en nationell tävlingsserie på högsta nivå, som startade 2015, där 18 klubbar tävlar mot varandra. Tävlingen bygger på ett serieformat där laget med flest poäng vinner. Korta och intensiva seglingar i 6 likadana båtar av typen J/70 ger varje race en nerv och spänning, där varje meter räknas. Under tävlingsdagarna kommer totalt 45 race att seglas. Bakom tävlingen står Svenska Seglarförbundet, vilket borgar för både hög kvalitet och rättvisa race.

Om Sailing Champions League

Allsvenskan Segling är en del av världsomfattande ”Sailing Champions League”, med deltagare i 21 länder. Den svenska serien omfattar 18 klubbar, som skickar 5 representanter vardera till den första delseglingen i Strängnäs. 

Datum och platser för 2019 års delseglingar av Allsvenskan

• 19-21 maj, Strängnäs

• 31 maj -2 juni, Malmö / Limhamn

• 23-25 augusti, Örnsköldsvik

• 13-15 september, Västerås

Mer information hittar du på ​www.allsvenskansegling.se och www.strangnassegelsallskap.se.

Top