Stort internationellt deltagande på Melges 24 SM

Melges 24 klassen arrangerar internationellt SM med hela 30 båtar på linjen från Danmark, Norge, Holland och Estland. Svenskarna kommer få det tufft att att hem segern om man ser till "genrepet", danska mästerskapet. Då var det den estniska båten Freddy som placerade sig bäst av SM-deltagarna.

Danskarna lär också bli farliga, bland annat ställer den olympiska guldmedaljören i 49er, Jonas Warrer upp. Thomas Skålén som är meriterad seglare men ny i Melges klassen säger även att Peder Jahre från Norge och Kim Christiansen, Danmark hör till favoriterna. Vi hoppas att svenskarna kan utnyttja hemmafördelen och hålla fanan högt den kommande helgen. 

Mer info från Melges 24:

Närmare 30 båtar är anmälda till Öppet Internationellt Svenskt Mästerskap för Melges 24 i Malmö. Och det är verkligen ett internationellt mästerskap, båtar från inte mindre än 6 nationer kommer att finnas på plats.


Melges klassen har ett uppsving i norra Europa, för en dryg vecka sedan seglades Öppna Danska Mästerskapet i Middelfart med 30 deltagare, även där från ett flertal nationer, bl.a. 4st Svenska besättningar.


I augusti avgörs EM i Medemblick i Holland dit mellan 60-90 båtar väntas och senare i höst seglas öppna Norska Mästerskapen i Hankö som också är avslutningsregatta i den Europeiska Cupen så även dit väntas stort internationellt deltagande.

Här hittar du mer information om SM:et.

Top