Stockholmsmässan: Stort intresse för Baltic Sea Future

Pressmeddelande Stockholmsmässan: En vecka kvar till öppningsdagen och redan över 300 personer anmälda. Projektledaren Jan Söderhielm är glad över den stora tillströmningen inför Baltic Sea Future, en tvärvetenskaplig östersjökonferens med fokus på att lyfta fram kommunernas viktiga roll i miljöarbetet.

 

– Vi visste ju att det fanns ett stort engagemang i östersjöfrågan, men därifrån till att lyckas samla ett stort antal upptagna människor är steget inte självklart. Det är fantastiskt roligt att så många hittat tid i kalendern och prioriterar att komma hit till Stockholm, säger han.

Deltagarna på Baltic Sea Future är en mix av forskare, kommunala tjänstemän, företagare och politiker, och programmet spänner över allt från handfasta tips på nya vattenreningsmetoder till presentationer av de senaste forskningsrönen och vägar till hållbar finansiering. Stort utrymme ges till diskussioner och workshops, där deltagarna kan lära av varandras misstag och framsteg.

 

– Det är stora skillnader på hur långt kommunerna runt Östersjön har kommit i sitt miljöarbete, och på vilka förutsättningar de har för att komma vidare. Här gäller det att vara realist, så vi har lagt upp ett program som är matnyttigt både för dem som är bäst i klassen och för dem som precis har börjat, berättar Jan Söderhielm.

 

Baltic Sea Future arrangeras 6-7 mars av Stockholmsmässan på uppdrag av de tre grundarna: Stockholms universitet, Stockholms stad och Stiftelsen Hållbara Hav.

Mer information finns på www.balticseafuture.org

Top