Stena Metall vinnarbåt i Childhood Race

– actionfylld kändissegling på Marstrand


Mitt in den stora matchracingtävlingen på Marstrand avgjordes idag Childhood Race – där kändisar klev ombord på kappseglingsbåtarna för att tävla för välgörenhet tillsammans med seglarna som deltar i Stena Match Cup Sweden.

Det blev en händelserik drabbning när Childhood Race seglades på Stena Match Cup Swedens tävlingsarena och bästa båten av alla var Stena Metall. Vid rodret stod svenska seglaren Björn Hansen och han hade sällskap på vinnarbåten av TV-kocken Alexandra Zazzi, den lokala deckarförfattarinnan Ann Rosman samt idoldeltagaren Moa Lignell och hennes bror Emil. För Moa Lignell var Childhood Race första gången hon klev ombord på en segelbåt och ute på banan fick hon hålla koll på startklockan.

– Jag var lite rädd i början men det visade sig att det var jätteroligt. Vi fick bra starter och det var en hel del adrenalin hos oss i laget när de andra närmade sig bakom oss men det var väldigt kul att vi vann, säger Moa Lignell.

Stena Metall fick snabbt en klar ledning i det första racet och efter komplikationer med spinnakern lyckades de ta hem segern tätt följda av Handelsbanken och DB Schenker. Tävlingens andra race vanns av seglingslegenden Pelle Pettersson som styrde Pelle P-båten och Stena Metall seglade där in på en sjätteplats vilket räckte till totalseger i Childhood Race 2013.

World Childhood Foundation

World Childhood Foundation är officiell välgörenhetsorganisation för Stena Match Cup Sweden och Childhood står som värdar för näringslivsseminariet Innovation Forum och kändisseglingen Childhood Race. Childhood är dessutom är delaktiga i Stena Match Cup Swedens avdelning för barn, Kid’s Corner. Samtliga av evenemangets sponsorer har gett ekonomiskt bidrag till World Childhood Foundation och 2013 har det blivit sammanlagt 465 000 kronor.

Slutresultat Childhood Race 2013

1. Stena blå: Alexandra Zazzi, Ann Rosman, Moa Lignell, Emil Lignell

2. Essiq: Simone Ferrarese, Eddie Bengtsson

3. Swedish Club: Phil Robertsson, Richard Kiw, Anna De Geer, Charlotte Brandin, Felix Mårtensson, Axel Andersson

4. Stena Röd: Johan Eurén, Dan Sten Olsson, Sigrid Berntsson, Emma Igelström

5. Pelle P: Ian Williams, Pelle Pettersson, Lasse Cronér, Ulf Ekberg, Jens Byggmark, Mattias Hargin, Marcus Larsson

6. Handelsbanken: Anna Kjellberg, Stefan Karlsson, Hans Mosesson, Carl Brodin

7. DB Schenker: Mattieu Richard, Hanna Fogelström, Jenny Alm, Frida Tegstedt, Jamina Roberts, Louise Sand

8. Alpari: Adam Minoprio, Chantelle Johnson, Catriona Mowat, James Pleasance

9. Volvo: Keith Swinton, Ebba Ljungmark, Louise Karlsson, Robert Kronberg, Daniel Alfredsson, Christian Olsson

10. Turkish Airlines: Caroline Sylvan, Mustafa Tanriverdi, Jan Bylund, Krasimir Kostadinov, Christina Bjernudd, Helena Mårtén

Top