STATUSUPPDATERING FRÅN SVEN YRVIND

Tidigare idag kom en statusuppdatering från Sven Yrvind som klev ombord sin Exlex och lämnade fast mark i början av juni. Han befinner sig nu i Atlanten (för exakt position se www.yrvind.com/tracker). 

Fritt översatt:

"Igår var en svår dag med grå himmel och mycket vind från sidan vilket är värst. Flera gånger behövde jag gå det ostadiga fördäcket för att justera centerbord och segel. Det är inte hur det borde göras. Det borde göras i säkerhet från luckan i fören. Vägen till helvetet är asfalterad med goda avsikter. Först såg det bra ut, men de sista dagarna efter att tidtabellen var spikad, blev pressade. Förpiken fylldes upp och dess avsedda användningsområde som ett säkert ställe att hantera segel och centerbord offrades tillfälligt. Idén var att jag äter mig till mer utrymme."

Det verkar dock som om Sven har överskattat sin aptit. Trots över en månad ute till havs kommer han fortfarande inte åt luckan. Hela uppdateringen hittar du på www.yrvind.com. Den är väl värd att ta del av.

Här hittar du artikeln YRVIND SEGLAR IGEN som kom till efter ett besök i Svens verkstad där han berättar mer om Exlex och det stundande äventyret.

STATUSUPPDATERING FRÅN SVEN YRVIND

Top