Startskottet har gått på ORCi SM

Äntligen har ORCi SM startat på Marstrand och vädret är fortfarande helt fantastiskt. Många båtar på plats och efter första dagen (igår) har vi fått rapport från Team Pro4u hur det har gått för dem. 

"Tävlingen består av totalt 8 race och vi startade igår med två offshore race. Sedan kommer det bli sex inshore race (banseglingar) under lördag och söndag. Gårdagens race var 34 distans och seglades med en start men räknades som två race. Det är 27 totalt båtar som deltar i ORCi SM.

Vi i Team Pro4u seglade relativt väl och kom 3:a i första racet och 2:a i andra racet, totalt ligger vi på tredje plats. Vi gjorde en helt OK start men det visade sig att vi hamnade på fel kant första långa kryssen och var en del efter konkurrenterna vid första rundningen. Sedan lyckades vi bra med att hitta farten och gjorde bra manövrar vid rundningar och kunde segla om en del båtar.

- Trots en inte helt bra första kryss fortsatte vi kämpa på hela racet och gjorde få misstag efter det vilket betalade sig i slutändan då vi ända fick ett helt OK resultat efter dag 1, säger Peter Thorwid taktiker.

Förhållandena och vädret här i Marstand har varit riktigt bra och vi ser nu fram emot helgen med banseglingar.

- Roligt att ORCi SM även har lockat flera internationella båtar från Tyskland, Norge och Danmark som vi brukar tävla emot på internationella regattor, säger Anders Mårtensson trim."

Resultaten efter första dagen finns här.

Text: Anders Björk trim

Top