Stars + Stripes blir realityshow

Fyra lag har redan sjösatt sina första AC75:or, men det femte laget, Stars + Stripes USA har varit tysta om sin status. När klockan nu tickar på i en rasande fart mot det första eventet i  april 2020 hoppas vi äntligen att projektet fått lite medvind. 

Igår, den 8e oktober, släpptes följande press release (som vi valt att översätta): 

--------------

Condé Nast Entertainment (CNE) och Stars + Stripes USA har offentliggjort en utvecklingsöverenskommelse för en realityserie som kommer att följa det helamerikanska seglingslaget när de utmanar världseliten och satsar helhjärtat på att återigen ta hem America’s Cup till USA. 

Med ett fokus på lagets värderingar gällande inklusion, mångfald och lika villkor, kommer dokumentärserien utforska lagets uppkomst, båtens design- och byggprocess, rekrytering och utbildning av seglare och turbulensen som sker på vägen.

"Vi kunde inte vara mer glada över att dokumentera skapandet av det första helmerikanska laget som utmanar i America's Cup på över 20 år," sa Joe LaBracio, EVP, Alternative Programing, Condé Nast Entertainment. "När vi först hörde Mike och Taylors berättelse, visste vi att vi ville vara med“

CNE har med sig prisbelönta expertis inom sport-tv i bagaget när de ska dokumentera Stars + Stripes USA: s okända historia. Studion har tidigare producerat "Fastest Car" och Emmy-nominerade "Last Chance U", som båda var med på listande över de 10 mest populära Netflix-serierna 2018.

Inför Condé Nasts globala expansion producerade CNE också sitt första internationella projekt med lanseringen av "Cricket Fever: Mumbai Indians" tidigare i år på Netflix. På den digitala sidan lanserade CNE och GQ en ny YouTube-kanal, GQ Sports, som ägnas åt idrottarnas livsstil, 

”Vi är glada över att Condé Nast Entertainment dokumenterar vår kampanj från insidan, hur vi hanterar utmaningar med pengar och sponsring, den senaste tekniken som behövs för att tävla, och de personliga berättelserna om våra amerikanska idrottare” sa Tricia Wilber, rådgivare åt USA: s Stars + Stripes VD Mike Buckley.

Stars + Stripes USA:s är ett samarbetet mellan Mike Buckley och Taylor Canfield, med målet att bygga ett inkluderande, autentiskt, helmerikanskt lag för att vinna America's Cup och samtidigt visa världen att mångfald är en konkurrensfördel.

---------------

Utöver detta pressmeddelande har laget gått ut med att man kommer sammarbeta med konsultbolaget McKinsey gällande tekniklösningar ombord på båten och det har släppts en del suggestiva bilder på teamets sociala medier. 

Vi hoppas att vinden vänder för laget och att vi får en fjärde utmanare om the Auld Mug! 

Top