Stark öppning av Artemis Racing på Marstrand

RC44 Sweden Cup startade idag på Marstrand med matchracingdueller som bjöd på stor spänning trots lätta och skiftande vindar. Det svenska laget Artemis Racing var laddade inför regattan på hemmaplan och avslutade dagen med ett facit på fem segrar och en förlust. De regerande mästarna Team Aqua visade att de trivs på Marstrand med sex vinster och i morgon fortsätter regattan med fleetracing.


Matchracingen har en egen tabell på RC44 Championship Tour och hela flottan möts inte vid varje evenemang. Matchernas fördelas över säsongen så att alla lag har mött alla vid någon tävling under av säsongen och Artemis fem poäng kan därför vara viktiga när tabellen räknas ihop i slutet av säsongen. Svensklaget ägare och skeppare i RC44 World Championship Tour stod själv vid rodret i de täta matchracingduellerna.

– Vinden var skiftande och svår att förutse men jag är väldigt nöjd med hur vi klarade av förutsättningarna och avslutade dagen. Det är underbart att segla i Marstrand och det är sällan jag får chansen att komma tillbaks till Sverige så det är fint att få spendera ett par dagar här. Vi känner oss förbereda att fortsätta med fleetracing de kommande dagarna; båten seglar bra, besättningsarbetet fungerar perfekt och vi känner oss redo, säger Torbjörn Törnqvist.

Från imorgon och fram till lördag fortsätter RC44 Sweden Cup med fleetracing där alla båtar är samlade på startlinjen. Brittiska Team Aqua, som vunnit RC44 Sweden Cup två år i rad, gjorde idag klart att de bli en tuff match för konkurrenterna även i årets regatta. Precis som ryska Synergy vann de idag sex matcher men enligt lagets proffsskeppare Cameron Appleton (NZL) går det inte att slappna när nivån på motståndet hela tiden höjs.

– Konkurrensen är väldigt hård och alla lag har stunder då de är omöjliga att slå. Det var väldigt ostadiga vindförhållanden idag och då är det viktigt att man fattar rätt beslut ute på banan. Vi fick sex vinster och en förlust, laget gjorde ett fantastiskt jobb och var tålmodiga och alerta i den skiftande vinden, säger Cameron Appleton.

Resultat RC44 Sweden Cup 2013 Matchracing

TEAM AQUA (GBR 2041) -6p

SYNERGY RUSSIAN SAILING TEAM (RUS 13) -6p

ARTEMIS RACING (SWE44) -5p

TEAM NIKA (RUS10)5p

ALEPH SAILING TEAM (FRA17) -4p

KATUSHA (RUS 007) -4p

RUS 7 SAIL RACING TEAM (RUS 7) -3p

IRONBOUND (USA1)
 -2p

TEAM ITALIA (ITA 7) -2p

AEGIR (GBR 22) -1p

BRONENOSEC SAILING TEAM (RUS 18)
 -0p

PENINSULA PETROLEUM SAILING TEAM (GBR 1) -

0p

För tredje året i gästas Marstrand av RC44 Championship Tour – världscupen där proffsseglare tävlar sida vid sida med stora namn från affärsvärlden ombord på högklassiga båtar byggda helt i kolfiber. Regattan seglas veckan innan Stena Match Cup Sweden och det är bäddat för ett par intensiva högsommarveckor på en av världens bästa seglingsarenor.

www.rc44swedencup.se

www.rc44.com

Top