Spithill nära att förlora armen efter operation

För seglarna ombord America's Cup-båtarna kan man kanske tro att deras största skaderisker är ombord båten, men icke.


Jimmy Spithill, skeppare ombord Oracle Team USA, avslöjar nu att han i våras genomgick en operation för ena armbågen och hade på tok för bråttom ut på vattnet igen. Det relativt färska operationssåret utsattes för vattet och blev rejält infekterat.

- Första operationen gick bra och jag var snabbt ute på vattnet igen, men drog på mig en rejäl infektion i såret och fick genomgå ytterligare en mängd operationer. Jag levde nästan med kirurgen! säger Spithill.

Utan operationerna och den skickliga kirurgen hade Spithill, som vunnit Americas Cup två gågnger, troligen förlorat armen. Han säger att han verkligen lärt sig något från situationen, att man inte alltid kan och bör gå fullt ut. Ibland får man ta ett steg tillbaka och tänka till.

Förra året seglade Jimmy Spithill med Comanche i Rolex Sydney Hobart, men då Comanche inte ställer upp i år tänker Spithill följa seglingarna från fåtöljen i år. 

- Det är egentligen ganska bra att Comanche inte ställer upp, då får jag tid till återhämtning eftersom kommande sex månader kommer vara full gas

Top