Spännande föredrag på Sail Forum (12 mars)

Foto privat. Anders Lewander och Magnus Thorsson WATSKI2STAR BALTIC 2013.

Just nu pågår Allt för sjön. Sail Forum, en av årets nyheter, är en scen där namnkunniga seminariehållare pratar om segling i alla dess former mixat med inspirerande filmer och bilder. Sail Forum hittar du vid A03:26.

– Vi vill skapa ett inspirations– och expertisforum för alla former av seglare. Segling rymmer så många dimensioner och utvecklas kontinuerligt med sina utövare, säger Hanse Thorslund Projektchef Allt för sjön.

Idag lördag ser programmet ut enligt följande:

12.00 ​Juan Kouyoumdjian

Föredragshållare är ​Juan Kouyoumdjian - en av världens hetaste segelbåtkonstruktörer. Juan har bl a designat Volvo Ocean Racebåtar, America's Cupbåtar och ett flertal andra racing- och cruisingbåtar som t ex helt nya Swan CS 50. Juan gör ett exklusivt framträdande på Allt för sjön.

13.00​ Gunnar Krantz

Gunnar Krantz är en av Sveriges mest meriterade seglare. Gunnar kåserar om modern segling och kommer garanterat bjuda på ett och annat gott skratt!

14.00​ Segla med Harald Treutiger


15.00 ​Sailors Yoga med Anders Lewander

Till glädje för livet, seglandet och segrarna. Föredragshållare är seglaren och yogin Anders Lewander. Anders bjuder på enklare övningar på relingen, andningsövningar för att hålla sig vaken och meditation för ökad medvetenhet med mera.

16.00​ Segelval shorthanded

Här utforskas alla vindvinklar och vindstyrkor i samtal omkring bästa utrustning för rigg och däck ombord för shorthandedseglaren och familjen. Föredragshållare är Anders Lewander.

17.00​ Segla snabbare med hjälp av VPP

Vad är ett VPP? Hur drar man nytta av ORCs databas för att anpassa VPP till sin båt? VPP som underlag för segelval och routing. Föredragshållare är Björn Österberg.

Top