Southern Winds nya superyacht 108 Hybrid

Bygget av Southern Winds nya superyacht 108 hybrid har börjat i Kapstaden. 

Vi välkomnar ännu en ny superyacht till världen då Southern Winds nya 108 hybrid har börjat byggas på varvet i Kapstaden. Skrovet som byggs med kompositmaterial och sandwich-konstruktion kommer att ha en totallängd på 35,51 meter inklusive bogspröt och en vattenlinje på 29,78 m. 

Superyachten har designats av Farr Yachts Design och interiören av Nauta design. Både in- och utsidan av skrovet är designad utefter ägarens önskemål och stilrent har varit det genomgående temat. Utan att ha sett några siffror på segelyta lovar Southern Wind att det kommer bli en kraftfull yacht med mycket segel, lyftbarköl och dubbla roder. 

Southern Wind 108 kommer att ha ett hybrid diesel-elektriskt framdrivningssystem designat i samarbete med BAE Systems.

"Vi har ett samarbete med Southern Wind gällande elhybridkraft och framdrivning för ren och effektiv yachtdrift. Vår nästa generations elektriska framdrivningsteknik använder en modulär design med avancerad kraftelektronik. Vi vill optimera utrymmet ombord, utöka framdrivningssträckan och samtidigt minska utsläppet, allt detta genom förbättrad elektrisk effektivitet", säger Peter Brooks (fritt översatt), Account Manager för Marine and Port Solutions på BAE System.

Information tagen från Southern Winds hemsida sws-yachts.com.

Top